Zit-Sta bureau

Een zit-sta bureau is een verstelbaar bureau dat kan worden gebruikt om te zitten of te staan, afhankelijk van de voorkeur van de persoon. Ze worden steeds populairder in kantoren en andere werkruimtes, omdat ze veel gezondheidsvoordelen bieden.

Resultaat 1–16 van de 17 resultaten wordt getoond

Wat is een zit sta bureau?

Een zit-sta bureau is een verstelbaar bureau dat kan worden gebruikt om te zitten of te staan, afhankelijk van de voorkeur van de persoon. Ze worden steeds populairder in kantoren en andere werkruimtes, omdat ze veel gezondheidsvoordelen bieden. Daarnaast is de hele dag zitten is in verband gebracht met een aantal gezondheidsproblemen.

Welke verschillende soorten zit sta bureaus zijn er?

Een zit sta bureau bestaat in twee soorten, namelijk een: zit sta bureau elektrisch en een handmatig verstelbaar zit sta bureau. Beide opties bieden de mogelijkheid tot staand werken en zijn in hoogte verstelbaar. Hierover vertellen we graag meer.

Elektrisch verstelbaar zit sta bureaus

De meeste elektrische zit sta bureaus hebben verschillende hoogte-instellingen, zodat de gebruiker de perfecte hoogte voor zijn lichaam en werktaken kan vinden. Sommige bureaus hebben ook vooraf ingestelde hoogte-opties, waarmee de gebruiker het bureau snel naar het gewenste niveau kan verhogen of verlagen. Deze elektrische zit sta bureaus zijn natuurlijk wel een stukje duurder, maar zorgen ervoor dat werknemers vaker staand werken.

Handmatig verstelbare zit sta bureaus

Handmatig verstelbare zit-sta bureaus zijn bureaus die in verschillende hoogtes kunnen worden versteld, zodat de gebruiker kan kiezen om te zitten of te staan tijdens het werken. Deze bureaus worden steeds populairder naarmate mensen zich meer bewust worden van de gezondheidsvoordelen van staan tijdens het werk. Met handmatig verstelbare zit-sta-bureaus kunt u de hoogte van uw bureau aanpassen aan uw individuele behoeften, waardoor u comfortabeler en productiever kunt blijven tijdens het werken.

De voordelen van zit sta bureaus

Als u op zoek bent naar een manier om uw gezondheid te verbeteren, dan is een zit-sta bureau een goede optie. Deze bureaus hebben veel voordelen, en deze voordelen lichten we graag toe!

Gezondheidsvoordelen

Lang zitten kan slecht zijn voor uw gezondheid. Het kan uw risico op: rugklachten, hartaandoeningen, obesitas en andere gezondheidsproblemen verhogen. Een zit-sta bureau kan uw gezondheid helpen verbeteren doordat u overdag meer kunt bewegen. Een zit sta bureau is een in hoogte verstelbaar bureau wat u naar behoefte kunt instellen zodat u zowel zittend kunt werken als staand werken.

Het afwisselen tussen zittend werken en staand werken kan helpen om uw bloedsuikerspiegel, bloeddruk en cholesterolgehalte te verbeteren. Het kan u ook helpen om af te vallen of een gezond gewicht te behouden.

Kostenbesparing

Een zit-sta bureau is een geweldige manier om uw gezondheid te verbeteren en geld te besparen op medische kosten. De hele dag zitten kan verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals obesitas en hartaandoeningen. Met een zit-sta bureau wisselt u zittend werken en staand werken af, waardoor uw lichaam actief en gezond blijft. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat mensen die gebruik maken van een zit-sta bureau minder snel last hebben van rugpijn of andere gezondheidsproblemen. Dit komt doordat u een juiste werkhouding aanhoudt en afwisselend staand werkt aan een in hoogte verstelbaar bureau.

Omdat een zit-sta bureau u kan helpen gezond te blijven, kan u misschien dure medische behandelingen vermijden. Als u bijvoorbeeld een hartaandoening heeft, kan het gebruik van een zit-sta-bureau het risico op een hartaanval helpen verminderen. Als u diabetes heeft, kan het gebruik van een zit-sta bureau uw bloedsuikerspiegel helpen verbeteren.

Verbeterde productiviteit

Zit sta bureaus kunnen de productiviteit helpen verbeteren. Wanneer u kunt staan en werken, staat u op en beweegt u, waardoor u meer energie krijgt en alert blijft. Daarnaast is een zit-sta bureau beter voor uw gezondheid omdat u hierdoor meer kunt bewegen gedurende de dag. Dit kan helpen uw bloedsomloop te verbeteren en het risico op het ontwikkelen van gezondheidsproblemen zoals obesitas of hartaandoeningen te verminderen.

Verhoogde creativiteit

Als u de hele dag zit, worden uw spieren gespannen en worden uw hersenen lui. Dit kan leiden tot een afname van creativiteit en productiviteit. Een sta zit bureau helpt de eentonigheid van de hele dag zitten te doorbreken, wat kan helpen de creativiteit en productiviteit te verhogen.

Voor uw bureau staan helpt u aan een betere werkhouding, maakt u alerter en meer gefocust. Dit komt omdat wanneer u staat, uw lichaam meer energie en bloedtoevoer naar de hersenen afgeeft. Deze verhoogde bloedstroom helpt de cognitieve functie en probleemoplossende vaardigheden te verbeteren.

Waar moet u op letten bij het kopen van een zit-sta bureau?

Om u opweg te helpen bij het kiezen van een zit sta bureau hebben we een aantal belangrijke eigenschappen op een rijtje gezet zodat u thuis of op kantoor een goede houding of sta hoogte heeft. Het zou zonde zijn om lichamelijke klachten te krijgen doordat u uw elektrisch verstelbare zit sta bureau niet goed heeft gekocht of heeft afgesteld.

Maximale en minimale hoogte

U kunt een zit-sta bureau hebben om zowel zittend als staand te werken, omdat het op verschillende hoogtes kan worden opgesteld en bediend. Het hangt af van uw behoeften en hoe u zich voelt welke hoogte voor u de juiste hoogte is. Langere mensen hebben een zit-sta bureau nodig dat hoog kan worden gezet. Bij kortere gaat het vooral om de minimale hoogte van het bureau. Om de beste hoogte voor uw bureau te bepalen, moet u weten wat een goede houding is. Meet hiervoor zowel zittend als staand de afstand van uw ellebogen tot de vloer. De ideale hoogte voor uw zit sta-bureau is ongeveer ellebooghoogte als u zit en ongeveer even hoog als uw elleboog als u staat. Houd hier rekening mee bij het meten vanaf uw stoel of platform.

Type verstelling

​In onze collectie bieden wij elektrische of pendelbureaus aan. Wat voor jou de beste oplossing is, hangt af van uw budget en hoe vaak u aan een sta- of zitbureau zit.

Een slinger zit-sta bureau is doorgaans goedkoper dan een elektrisch zit sta bureau. Een nadeel van een slinger verstelbaar bureau is dat u het handmatig moet verstellen. Doordat het meer tijd kost om een bureau hoger te zetten is het in de praktijk zo dat het ook minder vaak gedaan wordt en het nut van een zit-sta bureau niet op gaat. Een elektrisch zit-sta bureau kan het verschil maken. U kunt uw werkblad verlagen of verhogen door een simpele druk op de knop.

In ons assortiment bureaus vind u zelfs elektrische bureaus, met een display dat automatisch de gewenste lengte van de mensen onthoudt – zodat ze kunnen wisselen tussen zitten en staan, of het bureau gewoon kunnen verstellen wanneer dat nodig is. We adviseren klanten die kiezen voor een elektrisch zit-sta bureau graag. Ze zijn misschien duurder, maar de voordelen, zoals multitasken en zitten-staan wanneer u maar wilt, zijn onverslaanbaar.

Draagvermogen

De motor op uw elektrisch verstelbare zit-sta bureau moet het gewicht van uw werkplek weerspiegelen. Als u een computer, 2 schermen, monitorbeugels en andere rommel op uw bureau heeft, zou de capaciteit van het bureau voldoende moeten zijn om het aan te kunnen. De meeste werkplekken hebben genoeg aan een draagkracht van 70kg. Het draagvermogen van de zit-sta bureaus varieert van 40 kg tot 120 kg. Wanneer het bureau laag is, leunen mensen meestal vaker op de tafel, dus het statische draagvermogen (wanneer het laag is) zou hoger moeten zijn.

Grootte en vorm van bureaublad

Als u aan uw zit-sta bureau zit, is het belangrijk om een comfortabele werkruimte te hebben. Met een zit-sta-bureau kunt u het beste van twee werelden hebben door een groot bureau te hebben om aan te werken en de mogelijkheid om op te staan en bewegen wanneer dat nodig is. De grootte en vorm van het bureaublad kan variëren, afhankelijk van het merk en model van het zit-sta-bureau, maar de meeste zijn ongeveer 30 inch breed en 24 inch diep. Dit geeft u voldoende ruimte om uw werk te spreiden, of zelfs twee monitoren te gebruiken als dat nodig is. De vorm van het bureaublad is meestal rechthoekig of vierkant, maar sommige bureaus hebben gebogen randen voor een meer ergonomisch ontwerp.

Kabelbeheer

Bij het kopen van een zit-sta bureau is het belangrijk om te controleren of de kabels geen hoofdbrekens zijn. Dat kan worden bereikt door een optie te zoeken waar ze netjes worden verborgen of opgeslagen. Omdat zit sta bureaus omlaag en omhoog moeten kunnen is het belangrijk dat de kabels lang en beschermt worden. U wilt natuurlijk niet uw volledige uitrusting naar beneden trekken wanneer u uw zit sta bureau omhoog zet.

Mocht u toch nog vragen hebben over een zit sta bureau of hoe u deze goed kunt installeren in uw werkplek dan kunt u ons bellen of langskomen in onze showroom.

Zit-sta bureau kopen bij MijnWolfslag

Bent u al een tijdje op zoek naar een zit-sta bureau en overweegt u om er een aan te schaffen? onze zit-sta bureaus worden steeds populairder bij mensen die op kantoor werken, maar ook bij mensen die thuis werken. Een verstelbaar bureau zorgt ervoor dat u ergonomisch verantwoord aan het werk bent.

Sta zit bureaus dragen bij aan een ergonomische werkplek door u te laten zitten of staan, afhankelijk van wat uw lichaam op dat moment nodig heeft. Een zit sta bureau is dus ergonomischer en gezonder. Kom langs in onze showroom of neem contact met ons op via 071- 513 37 66. We staan (of zitten) voor u klaar!

Winkelwagen
Scroll naar boven