Laptop standaard

Hoewel haast elk kantoor laptops gebruik, kleeft er wel een nadeel aan het apparaat, namelijk dat het gezondheidsrisico’s met zich mee kan nemen wanneer er te veel op gewerkt wordt; men moet namelijk soms in oncomfortabele, inefficiënte houdingen zit.

Toont alle 3 resultaten

Hoewel haast elk kantoor laptops gebruik, kleeft er wel een nadeel aan het apparaat, namelijk dat het gezondheidsrisico’s met zich mee kan nemen wanneer er te veel op gewerkt wordt; men moet namelijk soms in oncomfortabele, inefficiënte houdingen zit. Een laptopstandaard is hier de oplossing voor.

Waarom een laptopstandaard kopen?

Wanneer u een laptopstandaard gebruikt, werkt u ergonomisch, waardoor de kans op gezondheidsproblemen afneemt. Laptops worden steeds vaker verkocht ter vervanging van een pc, wat ertoe leidt dat werknemers alsnog vaste werkplekken krijgen. Dit is waar de laptopstandaard van pas komt.

Pc’s zijn juist ontworpen om op één plek te blijven zitten, terwijl laptops daarentegen makkelijk overal mee naartoe te nemen zijn. Het is wel mogelijk om met een laptop de juiste houding aan te nemen, maar hiervoor dienen extra accessoires gekocht te worden, zoals een laptopstandaard.

Ergonomische laptopstandaard

Volgens de wet mag men dagelijks twee uur een laptop gebruiken, maar met ergonomische laptopstandaard geldt deze beperking niet. De beste ergonomische laptopstandaards bieden een comfortabele kijk- en werkhoogte.

Soorten ergonomische laptopstandaards

We kennen drie verschillende ergonomische laptopstandaards, namelijk de mobiele, de geïntegreerde en de vaste. De laatstgenoemde is voornamelijk geschikt voor flexibele of vaste werkplekken; u kunt uw laptop dus wel eenvoudig in het standaard plaatsen, maar niet zo goed vervoeren.

De mobiele standaard is vanwege het kleine formaat en lichte gewicht daarentegen juist wél geschikt voor mobiele werkers. Werkt u zowel mobiel als vast, dan zal de geïntegreerde standaard het beste voor u zijn; deze standaard is inklapbaar en wordt aan de laptop bevestigd, zodat u altijd een standaard heeft, maar deze ook eenvoudig met u mee kan nemen.

Wat zijn de voordelen van een ergonomisch laptopstandaard?

Onderzoek toont aan dat het gebruik van een laptopstandaard tot 17% meer productiviteit, 21% meer werkcomfort en 32% minder nekbelasting leidt. Dat is niet heel gek; omdat u ergonomisch zit, houdt u uw werk langer vol én voorkomt u gezondheidsproblemen.

Wanneer staat uw laptopstandaard goed?

Als u uw laptop op hoogte brengt, dient u erop te letten dat de bovenste rand op ooghoogte zit. Hierdoor gaat u rechter zitten en hangen uw schouders minder. Let wel op: zodra uw laptop op een standaard staat, is typen niet meer mogelijk. Een extra muis en toetsenbord zijn dan ook cruciaal bij het aanschaffen van een laptopstandaard.

Verschillende soorten laptopstandaards

Naast ergonomie, is er nog meer waar u op kunt letten bij het aanschaffen van een laptopstandaard. Hieronder vindt u enkele punten.

Verstelbare laptopstandaards

Op flexwerkplekken is het belangrijk om een laptopstandaard te plaatsen die verstelbaar is, omdat iedereen een andere ergonomische werkhoogte heeft. Hiervoor zijn verstelbare laptopstandaards dus ideaal.

Verkoelde laptopstandaards

U kunt ook kiezen voor verkoelde laptopstandaard. Dit is een laptopstandaard die voorzien is koelventilatoren die de onderkant van de laptop koel houden. Zo raakt uw laptop minder snel oververhit.

Winkelwagen
Scroll naar boven