Brushpen

Resultaat 1–16 van de 19 resultaten wordt getoond

Brush pennen koop je bij MijnWolfslag.nl

Als je nog nooit gehoord hebt van brush pennen dat wordt het hoog tijd om je daar in te gaan verdiepen. Nog nooit was het zo leuk om creatieve ontwerpen te maken. Schrijf leuke teksten, volg YouTube tutorials en maak je eigen creaties! Er zijn veel soorten brush pennen, dus wel zullen je op weg helpen in het brush pennen woud. 😉

Wat zijn brush pennen?

Brush pennen zijn eenvoudigweg stiften met een flexibele punt. Een soort hybride tussen een kwast en een stift. Doordat brush pennen een flexibele punt hebben kan je door meer of minder druk een dikke of dunne lijn creëren.

Soorten Brush pennen

Er zijn verschillende types brush pennen met elk hun eigen karaktereigenschap. Zo zijn er brushpennen van penseelhaar, maar brush pennen met een vilten punt. De vilten pennen zijn wat steviger, waardoor je meer controle hebt, dus voor de beginner zou een vilten brushpen een goede opstartmogelijkheid kunnen zijn. Zo als met bijna elk product zijn er ook bij brush pennen verschillende merken met elk hun eigen kracht. De bekendste merken zijn Tombow, Talens Ecoline, Edding en Sakura Pigma.

Inkt

De brush pennen hebben één ding gemeen: er zit inkt in! De meeste brush pennen zijn op waterbasis, waardoor ze makkelijk blenden en dus extra leuke effecten geven. Kies je voor brush pennen op alcoholbasis dan moet je wel rekening houden met het soort papier wat je gebruikt. Met ‘gewoon’ papier zal een brushpen op alcoholbasis dwars door het papier heen gaan.

Papier

Brush pennen aanschaffen is één ding, maar het juiste papier erbij kopen is minstens zo belangrijk. Heb je brush pennen gekocht op alcoholbasis, dan is het verstandig om dikker papier aan te schaffen. Daarnaast is “gewoon” kopieerpapier erg ruw, waardoor de punten van de stiften sneller kunnen slijten en dat is eenvoudig zonde! Papierdiktes worden aangeduid in grammen. 80 grams is standaard kopieerpapier. 120 en 180 grams is dikker papier. Kies voor wat gladder papier voor een mooier resultaat.

En nu aan de slag

Het begint met de brush pen in een hoek van ongeveer 45 graden te houden. Pak de pen dichtbij de punt, hierdoor heb je meer controle over de bewegingen. Het is vooral een kwestie van experimenteren. Werk bijvoorbeeld eens vanuit je hele arm in plaats van alleen de pols, waardoor de lijnen ‘groter’ en ‘sierlijker’ kunnen worden. Begin niet gelijk aan een ambitieus kunt project, want dan zou het wel eens een teleurstelling kunnen worden. Begin met het maken van lijnen, cirkels en punten, zodat je goed kan ontdekken wat de pen doet als je deze naar boven of beneden beweegt. Er zijn uiteraard talloze filmpjes op internet te vinden. Meestal kan je dit vinden onder ‘handlettering’. Maar het belangrijkste blijft: ‘ga aan de gang, de rest volgt’.

Brush pennen bij Wolfslag

Uiteraard hebben wij een uitgebreid assortiment aan brushpennen, online en in onze winkel. Zit er iets niet bij, neem dan contact op met onze klantenservice en wij kijken of het voor je kunnen bestellen. Uiteraard hebben we ook een zeer uitgebreid assortiment aan papiersoorten. Zoek lekker rond in onze webshop of laat je adviseren in onze winkel of bel!

Winkelwagen
Scroll naar top