Tekenen

Resultaat 1–16 van de 120 resultaten wordt getoond

Tekenen is een van de meest populaire hobby’s die er is. Het is gemakkelijk om aan de slag te gaan en u kunt allerlei soorten handleidingen online vinden om u te helpen bij het leren. Maar als u op zoek bent naar iets creatievers om te doen, waarom probeert u dan geen artikelen te kopen?

Tekenmateriaal

Tekenmaterialen zijn er in veel verschillende soorten, vormen en kleuren, dus het kan moeilijk zijn om te beslissen met welke te beginnen. Sommige mensen denken dat houtskool het beste materiaal is om mee te beginnen omdat het gemakkelijk te controleren is en veel variatie kent. Andere mensen geven de voorkeur aan olieverf omdat deze intenser is en langer meegaat. Er is ook een verscheidenheid aan aquarelmaterialen beschikbaar, evenals potloden, pennen en inkten.

1. Als je gaat zitten om te tekenen, is het eerste dat je nodig hebt materiaal om mee te werken. Dit kan van alles zijn, van potlood en papier tot een digitale tablet en stylus.

2. Het type materiaal dat u kiest, hangt af van uw vaardigheidsniveau, het type tekening dat u wilt maken en uw budget.

3. Als je net begint, zijn een schetsboek en potloden een goede plek om te beginnen. Ze zijn goedkoop en gemakkelijk te gebruiken.

4. Als je op zoek bent naar meer realisme in je tekeningen, overweeg dan om houtskool- of grafietsticks te gebruiken in plaats van een potlood. Deze materialen zorgen voor een meer tactiele ervaring die heel plezierig kan zijn om mee te werken.

5. Voor degenen die digitale kunst willen proberen, zijn er een aantal verschillende softwareprogramma’s en tablets op de markt.

Schetsboeken

Schetsboeken zijn een geweldige manier om je creatieve sappen te laten stromen. Ze kunnen je ook helpen een betere artiest te worden door je te dwingen te experimenteren en nieuwe dingen te proberen. Hier zijn enkele tips voor het gebruik van uw schetsboek:

1. Wees niet bang om te experimenteren. Schetsen is een geweldige manier om nieuwe ideeën en technieken uit te proberen.

2. Haal waar mogelijk uit het leven. Tekenen naar het leven zal je helpen je observatievaardigheden te verbeteren.

3. Gebruik je schetsboek als een persoonlijk dagboek. Door uw gedachten en ideeën vast te leggen, kunt u nieuwe ideeën bedenken voor toekomstige schetsen.

4. Wees niet bang om fouten te maken. Krabbelen en wissen is allemaal onderdeel van het proces!

Puntenslijper

Een puntenslijper is een belangrijk hulpmiddel voor elke kunstenaar, schrijver of student. Het wordt gebruikt om de punt van een potlood te slijpen, zodat het kan worden gebruikt voor meer gedetailleerd werk. Er zijn veel verschillende soorten puntenslijpers op de markt, van handmatige tot elektrische puntenslijpers. Het meest populaire type puntenslijper is de handmatige. Dit type heeft een klein mesje dat in het uiteinde van het potlood wordt gestoken en rond de schacht wordt gedraaid. Dit slijpt de punt van het potlood. Handslijpers zijn er in veel verschillende soorten en maten en zijn meestal zeer betaalbaar. Elektrische puntenslijpers zijn ook populair onder kunstenaars en studenten. Deze slijpers hebben een motor die het mes snel ronddraait, waardoor het potlood sneller geslepen wordt dan een handmatige slijper.

Gum

Een gum is een hulpmiddel dat wordt gebruikt om markeringen van papier te verwijderen. Het is gemaakt van een rubber materiaal en is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Gummen kunnen worden gekocht als onderdeel van een set met andere kantoorbenodigdheden, of ze kunnen afzonderlijk worden gekocht. Bij MijnWolfslag.nl hebben we allerlei soorten in ons assortiment.

Winkelwagen
Scroll naar top